Danmark kender serbiske stjerner fra Premier League

Når det serbiske fodboldlandshold lørdag gæster København, vil Danmark uden tvivl holde et ekstra godt øje med især tre spillere.

Nemanja Matic, Aleksandar Kolarov og Branislav Ivanovic spiller alle i nok verdens bedste liga, den engelske Premier League.

Særligt Matic og Ivanovic har haft en forrygende sæson i Chelsea, der i maj sikrede sig det engelske mesterskab.

Landsholdsanfører Daniel Agger har med en fortid i Liverpool haft rig mulighed for at spille over for de tre serbere.

- De spiller alle tre på gode hold, og der spiller de kun, fordi de er dygtige. Det er kloge spillere, og de er forholdsvis komplette alle tre, siger Daniel Agger.

Spillere fra Balkan og Østeuropa har traditionelt ry for at have et iltert temperament og til tider være overtændte.

Men det er ikke et billede, Daniel Agger kan genkende.

- Det tænker jeg ikke. Det er tit bare snak. Men temperament er en vigtig ingrediens for en fodboldspiller, hvis man formår at bruge det til noget positivt, siger Brøndby-spilleren.

Heller ikke Andreas Christensen, der træner og spiller med Matic og Ivanovic i Chelsea, har lagt mærke til de to serberes temperament. Det er der nok en grund til, erkender Andreas Christensen.

- Det er egentlig ikke noget, jeg har lagt mærke til. Måske er det fordi, at vi vinder ret meget i Chelsea, siger den 19-årige forsvarsspiller.

- De gør dog gerne det grove arbejde, hvis det er nødvendigt. Men de er virkelig flinke, tilføjer Andreas Christensen.

Matic er midtbanespiller, og Andreas Christensen kan også fungere på den position.

- Det ville være sjovt at spille over for ham. Det kan godt være, at vi er venner uden for banen, men det bliver vi ikke på banen.

- Vi ville få et godt grin over det efter kampen, siger Andreas Christensen, der i næste uge tager til Tjekkiet for at spille EM med U21-landsholdet.

Tottenhams Christian Eriksen har i denne sæson lagt mærke til serberne i Premier League, og især Matic og Ivanovic har imponeret Eriksen.

- Matic har gjort det godt på midtbanen, og Ivanovic er lige pludselig begyndt at score en masse mål, siger Eriksen og konkluderer:

- Det er nogle spændende spillere.

Også Leicester-målmand Kasper Schmeichel har et godt kendskab til de tre serbere fra Premier League.

- De er nogle kvalitetsspillere, der spiller for nogle store klubber. De kan alle sammen noget unikt, som er fra den øverste hylde, men jeg tror, vi kan slå dem, siger Kasper Schmeichel.

Kampen fløjtes i gang lørdag klokken 20.45 i Telia Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip