Danmark knækkede japanerne

Nogen rigtig god håndboldkamp var det ikke, men det danske kvindelandshold er fortsat pletfri i pointtabellen ved VM, efter at holdet søndag aften besejrede Japan med 29-25 efter 13-13 ved pausen.

Danskerne slap dermed helskindet fra en besværlig opgave mod VM's mindste hold, der til fulde demonstrerede, at der er andet end højde og muskler, der betyder noget i håndbold.

Til gengæld viste Danmark igen, hvilken fordel det er at have en bred trup og dermed have mulighed for at være friske mod slutningen af kampen.

Japanerne havde imponeret i åbningskampen mod Serbien, men også afsløret, at konditionen ikke holder til 60 minutter for fuld damp.

Derfor havde landstræner Jan Pytlick også gjort klart, at han ikke ville blive overrasket, hvis modstanderne var i stand til at sætte danskerne under pres i kampens første halvdel, vel vidende at han råder over en væsentlig bredere trup.

Hans spillere måtte da også slide hårdt de første 40 minutter, men fra stillingen 18-18 var den japanske modstand nedbrudt, og derfra var sejren aldrig i fare.

Det var fra starten tydeligt, at danskerne i forsvaret var bedre forberedt, end serberne havde været i åbningskampen.

Japanerne er i gennemsnit ni centimeter mindre end de danske spillere, så de siger sig selv, at langskuddene ikke er holdets store styrke.

Danskerne fik pænt fat i de letbenede modstandere. Cecilie Greve, der var blevet foretrukket i mål, havde det dog lidt svært mod et hold, der spiller meget på gennembrud og derfor ikke giver mange "nemme" redninger.

I stedet kom Rikke Poulsen på banen til stor jubel for hendes personlige fanklub på fire mænd og kvinder, der samtidig står for Danmarks samlede tilskueropbakning til de tyndt besøgte VM-kampe.

I angrebet var det før pausen en rodet forestilling, hvor danskerne ikke fandt sig til rette mod Japans offensive opdækning.

Det var lidt pudsigt, når man tager danskernes højdefordel i betragtning, at det var holdets små spillere som Jane Schumacher og den fremragende topscorer Kristina Kristiansen, der først fandt ud af at sætte sig igennem.

Men allerede mod slutningen af første omgang var der tegn på, at flere af danskerne begyndte at knække koden.

Ikke mindst Line Jørgensen, der fik gang i skudarmen, og selv om asiaterne hang på et stykke ind i anden halvleg, gik det Danmarks vej til sidst.

Søndagsforestillingen endte i en ganske sikker sejr, og nu har landsholdet løst de første to opgaver på den lange vej, der helst skulle føre frem til slutkampene i Beograd om to uger.

Næste opgave er en af de mere overkommelige: Tirsdag aften venter Algeriet, der indtil nu har lignet gruppens svageste hold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip