Danmark ligger højt på liste over Syrien-krigere

Danmark er det vestlige land, hvorfra næstflest personer er draget til Syrien for at deltage i borgerkrigen, hvis man måler på landenes indbyggertal.

Det skriver nyhedsmagasinet magasinet The Economist, der har lavet en liste over, hvor de personer, der har tilsluttet sig kamphandlingerne i Syrien, kommer fra.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) er omkring 100 danskere taget til Syrien, og sammenholdt med Danmarks indbyggertal på 5,6 millioner, ender Danmark på en andenplads på The Ecomists liste.

Danmark bliver kun overgået af Belgien, hvor fra 250 personer menes at være draget af sted.

Fra Frankrig har omkring 700 sluttet sig til kampene i Syrien, men da der bor omkring 65 millioner mennesker i Frankrig, ligger landet under Danmark på listen. Af samme årsag ligger blandt andre Storbritannien og Australien under Danmark, selvom henholdsvis 400 og 250 personer fra de to lande formodes at kæmpe i Syrien.

Hos vores svenske naboer er omkring 30 personer rejst til Syrien, mens 50 nordmænd skulle have tilsluttet sig kampene i det borgerkrigsramte land.

Ifølge organisationen The Soufan Group var der omkring 12.000 udenlandske krigere i Syrien i slutningen af maj. Her kommer omkring en tredjedel fra Tunesien, mens en stor del også kommer fra Saudi-Arabien, Marokko og Jordan.

Borgerkrigen i Syrien har ind til videre kostet mindst 191.000 mennesker livet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip