Danmark må undvære Daniel Agger mod Armenien

Det danske fodboldlandshold må klare sig uden anfører Daniel Agger, når holdet klokken 18 indleder EM-kvalifikationen på hjemmebane mod Armenien.

En muskelskade i baglåret har tvunget den 29-årige midterforsvarer op på tribunen. I stedet skal Simon Kjær og Andreas Bjelland udgøre Danmarks midterforsvar.

Kjær og Bjelland spillede også på de centrale positioner i landsholdets midterforsvar, da Danmark for lidt over et år siden tabte med 0-4 på hjemmebane til Armenien i VM-kvalifikationen.

Agger måtte udgå med en skade, da landsholdet lørdag formiddag trænede på Helsingør Stadion. Jores Okore blev samtidig indkaldt som gardering, og Aston Villa-spilleren er med på bænken.

Den centrale midtbanespiller William Kvist har overtaget anførerbindet i stedet for Agger.

19-årige Pierre-Emile Højbjerg er med i sin første betydende landskamp. Dermed er han låst og kan ikke spille for andre landshold. Bayern München-talentet havde også mulighed for at spille for Frankrig.

Thomas Kahlenberg, som var med fra start i onsdagens 1-2-nederlag mod Tyrkiet i Odense og gjorde det godt, er vraget til startopstillingen og må nøjes med en plads på bænken.

Angriberen Nicklas Bendtner starter helt i front for Danmark efter en godkendt indsats mod Tyrkiet.

Danmark er i EM-gruppe med Serbien, Portugal, Albanien og Armenien.

Danmarks startopstilling i EM-kvalifikationen mod Armenien:

Kasper Schmeichel; Peter Ankersen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen; William Kvist; Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg, Lasse Schöne, Michael Krohn-Dehli; Nicklas Bendtner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip