Danmark misser hold-VM-guld efter drama

admin

9 år siden

|

14/06/2015

Dagens topnyheder

Alt var linet op til danske succes, men i sidste heat gik det helt galt for de danske speedwaykørere ved hold-VM.

Niels-Kristian Iversen blev diskvalificeret, da han ramlede sammen med en polsk kører, og dermed endte finaledagen i Vojens med et overraskende svensk verdensmesterskab, da heatet blev genoptaget uden Danmark.

Sverige vandt heatet og nåede op på 34 point foran Danmarks 32.

Finalen i hold-VM skulle oprindeligt være afviklet lørdag aften, men massiv regn i Vojens gjorde banen umulig, og det ville have været for farligt at køre speedway på den.

Søndag holdt vejret tørt, og det danske hjemmepublikum kunne vifte med flagene, mens det spændt fulgte Danmarks forsøg på at gentage hold-VM-triumfen.

Specielt Nicki Pedersen skuffede for Danmark, som før 19. heat havde et forspring på fire point.

Alt lå til et dansk verdensmesterskab for andet år i træk, men så fik Kenneth Bjerre problemer med sin maskine, og i sidste heat var det op til Niels-Kristian Iversen præcis som i fjor.

Men Iversen blev diskvalificeret, og Danmark kunne kigge langt efter at vinde guld for andet år i træk.

I Heat 16 var det op til Peter Kildemand at sikre Danmark vigtige point, efter at Nicki Pedersen igen havde skuffet.

Det lykkedes, og med tre point til Danmark og ingen til Sverige, indtog Danmark samlet førstepladsen med 27 point - to mere end Sverige inden de sidste fire heats. Polen lå nummer tre med fire point op til danskerne i det tætte ræs.

Så var det tid til Nicki Pedersen igen. Med andenpladsen sikrede Nicki Pedersen to vigtige point foran svenskernes ene, mens polakkerne skuffede og næsten var væk.

Hvad der lignede et sikkert danske verdensmesterskab vendte pludselig, da Kenneth Bjerre ingen point hentede, da bagkæden røg af hans maskine i 19. heat.

Herefter var det så - præcis som i fjor - Niels-Kristian Iversen, der skulle køre VM hjem til Danmark i 20. og sidste heat, men det endte helt anderledes, og skuffelsen var enorm i den danske lejr.

/ritzau/