Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM

Det danske kvindelandshold i håndbold kommer på meget hårdt arbejde, hvis det skal undgå en tidlig VM-exit allerede efter søndagens 1/8-finale.

Efter Montenegros 27-25-sejr over Holland fredag aften, står det nemlig klart, at montenegrinerne slutter på andenpladsen i Gruppe A og dermed skal møde Danmark i første knockout-runde.

Det var langt fra den modstander, danskerne havde håbet på, da Montenegro er forsvarende europamestre fra 2012 og råder over et stærkt og godt sammenspillet mandskab med en række spillere på det lokale storhold Buducnost.

- De har et supergodt hold. Vi ved, hvad de kan. og de spiller meget på fysikken. Vi så også, at de tabte en kamp til Frankrig med 16-17, så der er ikke mange mål, men der er meget fysik, siger landstræner Jan Pytlick.

Danmark tabte selv med 18-23 til Brasilien efter en skidt indsats, og dermed var holdet milevidt fra at leve op til målet om at vinde med de to overskydende mål, der ville have givet gruppesejren og dermed et møde med Holland i 1/8-finalen.

Hvis det lykkes Danmark at skabe overraskelsen mod montenegrinerne på søndag, venter enten Tyskland eller Angola i kvartfinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip