Danmark moser verdensmestrene ved Golden League

Det danske kvindelandshold i håndbold havde rigtig godt fat i de brasilianske verdensmestre i lørdag eftermiddags Golden League-opgør i Esbjerg, som blev vundet sikkert 28-24.

Dermed kunne der skrives en række opløftende noter i landstræner Jan Pytlicks bog efter torsdagens skuffende nederlag til Frankrig.

Håndboldkvinderne kom særdeles motiverede på banen, og med højt tempo i spillet kørte Danmark mere eller mindre hen over Brasilien i første halvdel af første halvleg.

Særligt Louise Burgaard kom i flere gode gennembrud fra anden bølge og var med en stribe flotte scoringer stærkt medvirkende til en føring på 15-9 ved pausen.

I målet tog Søs Søby flot fra og skabte med en redningsprocent på op mod 40 plads til kontraangreb, som for størstedelens vedkommende blev omsat af Ann Grethe Nørgaard og Maibritt Kviesgaard.

Efter pausen blev der dog anledning til rynker i panden hos Jan Pytlick, da flere af de tekniske fejl, som prægede opgøret mod Frankrig, igen begyndte at snige sig ind.

Læg dertil et par dumme udvisninger og en stribe store afbrændere på chancer, som i de første 30 minutter blev omsat med største lethed, og pludselig var Brasilien atter tæt på at have kontakt.

Med hårdt arbejde fik Danmark dog slukket den truende brand, og så kom den flotte sejr alligevel aldrig for alvor i fare, og dermed kan landsholdet umiddelbart kigge fortrøstningsfuldt frem mod EM-slutrunden i Ungarn og Kroatien i december.

Danmark spiller sin sidste kamp ved Golden League-stævnet mod Norge søndag aften klokken 21.10 i NRGi Arena i Aarhus.

/ritzau/

 

Dagens Gossip