Danmark søger om VM-værtskab sammen med Tyskland

admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Danmark blev forbigået, da værtsskabet til herrernes VM i håndbold 2017 blev placeret. Det var allerede kendt, at Danmark ville forsøge sig igen med en ansøgning til VM i 2019. Nu er det en kendsgerning, at det sker i samarbejde med Tyskland.

Står det til håndboldforbundene i Danmark og Tyskland, skal slutrunden afvikles i disse to lande med finaler i Danmark.

- Det er verdensklasse. Med vores aftale med tyskerne står vi med et meget stærkt bud på VM 2019. Og vi skal ikke lægge skjul på, at vi også er yderst tilfredse med, at finalerne i givet fald skal afvikles i Danmark.

- Sport Event Denmark er en vigtig medspiller også i denne her budkampagne. DHF skal sammen med Sport Event Denmark og tyskerne i de kommende to uger udarbejde den fælles præsentation, siger Per Bertelsen, formand i DHF, i en pressemeddelelse.

Han er i Basel for at koordinere det praktiske samarbejde med formanden for det tyske forbund, der også glæder sig over det fælles bud på VM.

- Sammen med Danmark ønsker vi at komme med vores bidrag til udviklingen af håndbold. Nu kan vi så håbe på, at vi i Doha kan overbevise den internationale håndboldfamilie om vores fælles projekt, siger Bernhard Bauer.

Det sidste ser man optimistisk på hos Sport Event Denmark.

- Der er ingen tvivl om, at det dansk-tyske bud på VM 2019 står utroligt stærkt. Både Danmark og Tyskland har en stærk håndboldkultur og har masser af erfaringer med at afvikle store, internationale sportsevents, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.

Ud over Danmark/Tyskland vil Sverige, Norge, Polen og Slovakiet/Ungarn byde på VM 2019.

Danmark har før været vært for VM i 1978 og har forsøgt at få værtsskabet i 2011 og 2017.

/ritzau/