Danmark støtter genopbygning af Gaza med 25 millioner

Gaza er hårdt ramt af ødelæggelser efter den 50 dage lange konflikt mellem Hamas og Israel. Danmark øger derfor støtten med 25 millioner kroner til de palæstinensiske flygtninge og deres børn, så de kan komme tilbage i skole.

- Situationen i Gaza er yderst alvorlig, og de massive ødelæggelser af skoler, sundhedsklinikker og landbrugsjord har gjort det svært for palæstinenserne at vende tilbage til den hverdag, som i forvejen var vanskelig, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Det danske bidrag skal med 17 millioner kroner bidrage til palæstinensernes skolesystem og hospitaler samt sikre ordentlige sociale forhold og beskæftigelse for at undgå et samfundskollaps.

Der sker gennem FN's organisation for palæstinensiske flygtninge UNRWA.

Derudover vil de resterende 8 millioner kroner gennem FN’s børnefond Unicef bidrage til børnenes skolegang, reparation af skoler, skoleudstyr og psykosocial støtte.

Der er fortsat endnu ikke indgået en permanent våbenhvile, og den politiske fremdrift, der er nødvendig for en langsigtet løsning på Gaza-konflikten, er endnu ikke til stede, oplyser ministeriet.

Antallet af dræbte palæstinensere under konflikten oversteg 2100, hvoraf mere end to tredjedele anslås at være civile. Desuden vurderes 29 procent af hjemmene i Gaza at være ødelagte. Samlet set er der omkring 100.000 internt fordrevne palæstinensere i Gaza.

FN vurderer, at der er særligt store finansieringsbehov inden for fødevaresikkerhed, sundhed og ernæring, vand og sanitet samt uddannelse.

Danmark yder omfattende støtte til genopbygningen af Gaza og målet om en tostatsløsning. Regeringen har øget udviklingsbistanden til de besatte palæstinensiske områder fra 200 til 250 millioner kroner, hvoraf 40 procent går til Gaza og resten til Vestbredden.

Det omfatter dansk støtte til de palæstinensiske flygtninge gennem UNRWA med 90 millioner kroner om året for at hjælpe og beskytte de mere end 5 millioner palæstinensiske flygtninge.

FN's kortlægning af skaderne fra bomberne under 50-dages konflikten baseret på satellitbilleder.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip