Danmark: Vi holder døren åben for Rusland i boykot-strid

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) anerkender, at mange er berørt af den russiske boykot af fødevarer, men Danmark vil ikke ændre holdning af den grund.

Svinekød fra EU har været omfattet af et boykot fra Rusland siden februar, hvilket officielt var på grund af svinepest i Polen og Litauen.

En række andre landbrugsprodukter fra EU, Canada og USA, Australien og Norge blev ramt af boykot i august som svar på de sanktioner, som EU og USA indførte for at lægge pres på Rusland grundet landets involvering i konflikten i det østlige Ukraine.

Martin Lidegaard mener, at EU's nuværende sanktioner over for Rusland er nødvendige, men udenrigsministeren holder dog døren åben for hurtigst muligt at finde en løsning, som alle parter kan være tilfredse med.

Landbrug & Fødevarer har tirsdag justeret sin prognose for de danske svinebønders indtjening. Den viser, at den russiske boykot af svinekød vil koste de danske svinebønder fire milliarder kroner alene i år.

- Der er ingen tvivl om, at EU er ramt af de modsanktioner, Rusland har indført. Det understreger jo bare det faktum, at når man har internationale kriser, så er det ikke godt for noget eller nogen, siger Martin Lidegaard.

Landbrug & Fødevarer mener, at de danske svinebønder er blevet fanget i et politisk spil. Martin Lidegaard vil dog ikke gå på kompromis i forhold til at lægge pres på Rusland.

- Det er heller ikke godt for vores økonomi. Og det er ikke godt for de mennesker, der risikerer at miste arbejdspladser – både i Rusland, men så sandelig også i Danmark. Det er en situation, vi gerne vil af med så hurtigt som overhovedet muligt. Det siger sig selv.

- Det er derfor også vigtigt, at vores Rusland-politik bygger på den ene side at lægge et vedholdende pres på Rusland, samtidig med at vi hele tiden holder døren åben for at finde en mindelig løsning på det her. For det vil komme alle parter til gavn, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip