Danmark vinder uskøn håndboldkamp i Portugal

11/10/2015

De danske håndboldkvinder sikrede sig søndag aften to nye point i EM-kvalifikationen, da holdet vandt en uskøn affære 26-21 ude mod Portugal.

Det danske hold var ellers store favoritter inden kampen mod portugiserne, som i sin første kamp tabte hele 19-39 til Rusland, mens Danmark på hjemmebane slog Tyrkiet 28-19.

De portugisiske værter var dog fint med gennem næsten hele første halvleg, hvor det danske hold havde det svært mod portugisernes ekstremt offensive forsvar, som til tider næsten dækkede oppe på banens midte.

I halvlegens sidste minutter fik Danmark så omsider det hul, som var forventet inden kampen, så Danmark kunne gå til pause foran 14-10 efter en halvleg, hvor der var pointlighed det meste af tiden.

Fra anden halvelgs start byttede landstræner Klavs Bruun Jørgensen ud på målmandsposten, hvor Sandra Toft gik ud, mens Rikke Poulsen kom ind. Samtidig bragte holdet sig foran 15-10, hvorefter det begyndte at ligne en tidlig afgørelse.

Portugiserne kom dog kortvarigt tilbage i kampen, og ved stillingen 16-13 til Danmark øjnede hjemmeholdet stadig muligheden for at få et resultat i kampen, men en stærkt spillende Rikke Poulsen i målet holdt portugiserne på afstand.

Med godt ti minutter igen indtraf kampens dramatiske højdepunkt, da Maria Fisker fik et slag i hovedet, hvorefter hun røg ud på bænken. Den danske lejr ville ikke tage nogle chancer, da den danske fløj spiller med et beskyttelsesbånd om hovedet, efter hun missede store dele af sidste sæson med en hjernerystelse.

Fra bænken kunne hun se sine holdkammerater køre sejren hjem i en kamp, som var domineret af mange fejl og uskønt spil.

I puljens anden kamp uddelte Rusland endnu engang klø, da det endte med en storsejr på 44-30 ude mod Tyrkiet.