Danmark vinder VM i speedway for hold

Anført af Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen vandt Danmark lørdag aften VM i speedway for hold. Stævnet blev afholdt i den polske by Bydgoszcz, hvor polakkerne fik den klart største opbakning.

Det blev en tæt og dramatisk afslutning, for det var først i sidste heat, at det hele blev afgjort. Niels-Kristian Iversen overhalede en polak i det sidste sving i heat 20, og så var guldet hjemme.

Danmark vandt guldet foran Polen, som under det meste af stævnet lignede en VM-vinder. Danskerne nåede op på 38 point, mens polakkerne endte på 37 point. Australien blev nummer tre med 36 point.

Storbritannien oplevede ikke den store succes i løbet af VM-finalen og endte skuffende på fjerdepladsen efter de 20 heat i Polen.

Inden det nåede så langt, så var Polen kommet klart bedst fra start, og danskerne haltede længe efter. Det samme gjorde australierne.

I sjette heat brugte Australien sit joker-kort, og det betød, at Chris Holder scorede dobbelt så mange point. I stedet for tre point fik australierne seks point for den taktiske manøvre. Mads Korneliussen scorede ingen point i heatet.

Dermed var Australien med i guldkampen igen, efter at nationen var hægtet helt af. I syvende heat vandt australierne igen et heat og overhalede Danmark.

Polen blev ved med at score point, og efter de første syv heat var polakkerne på førstepladsen med 17 point, mens australierne indtog andenpladsen med 12 point. Danmark var blot på tredjepladsen med 10 point.

Nicki Pedersen fik efter to pointløse danske heat omsider hentet en sejr i ottende heat, og så var danskerne igen med fremme - fem point fra polakkerne.

Niels-Kristian Iversen kom ind som nummer to i niende heat, men polakkerne løb igen med sejren, og så var Polen foran med hele seks point.

Det betød, at Danmark måtte trække joker-kortet og hev Nicki Pedersen ind til 10. heat, og det gav bonus med sejr og seks point, og så var der pludselig kun to point op til Polen.

Med gode præstationer af både Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand kom Danmark efterfølgende også foran Polen, og det begyndte at lugte lidt af dansk guld.

Inden de sidste fire heat var Danmark foran med to point, men de blev udlignet i heat 17, og polakkerne kom også foran i det efterfølgende heat.

I heat 19 var danskerne heldige med, at den polske kører blev diskvalificeret. Og så kunne Peter Kildemand med en tredjeplads udligne, så stillingen var 36-36 mellem Danmark og Polen.

Og så var det, at Niels-Kristian Iversen fandt det bedste frem og brillerede i det sidste VM-heat - til stor jubel for hele den danske lejr.

/ritzau/

 

Dagens Gossip