Danmarks ældste banker ro ind i holdkammeraterne ved VM

Rikke Skov er med sine 35 år den ældste spiller i den danske trup ved håndbold-VM på hjemmebane i Herning.

Hun har spillet 145 landskampe for Danmark og har tidligere været med ved EM fem gange, OL to gange og har en enkelt gang tidligere spillet VM for det danske landshold.

Den store håndbolderfaring kan hun i stor stil bruge under dette års VM.

- Jeg forsøger at give de andre lidt ro og sparke noget selvtillid ind i spillerne. Jeg fortæller dem, hvad de er dygtige til og får dem til at tro på det. Det er vigtigt, at man har nogen med, der kan gøre de ting, siger hun.

Det er især i omklædningsrummet op til kampene, under opvarmningen og fra bænken undervejs, at Rikke Skov bruger sin erfaring til at guide de andre spillere.

- Jeg har prøvet at spille de her slutrunder mange gange, og jeg ved, hvad man har brug for at få at vide i kampsituationer, siger hun.

Rikke Skov har ikke været med ved en slutrunde siden OL i London i 2012, men landstræner Klavs Bruun Jørgensen har vist sin tillid til den erfarne forsvarsspecialist.

De er helt enige om, hvad Skovs rolle på holdet er.

- Det er specielt i forsvaret, jeg skal bruges. Og så er min rolle også min rutine, og at jeg i perioder af kampen hjælper til fra bænken. Jeg prøver at gå ind og hjælpe, hvor jeg bliver sat til det, siger hun.

Det er ikke blevet til fuld spilletid for den rutinerede Viborg-spiller under VM - langt fra. Men det tager Skov ikke så tungt.

- Fysisk kan jeg ikke holde til at spille en fuld kamp i både angreb og forsvar, men jeg har en ro i kampene til at gå ind og gøre det, jeg bliver sat til, når jeg kommer på banen.

- Det går mig ikke på eller ødelægger mit spil, hvis jeg ikke får så meget spilletid. Jeg tror, det er fint at have nogle spillere, man ikke skal tage sig af på samme måde som andre, hvis de sidder meget på bænken, siger hun.

Onsdag aften spiller Danmark kvartfinale mod Rumænien i Boxen i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip