Danmarks curlingherrer er klar til medaljekampe ved VM

Belønningen for Danmarks curlingherrer var til at føle på i tilfælde af en sejr over de forsvarende verdensmestre fra Sverige i den sidste kamp i grundspillet ved VM i Schweiz.

Med fuld gevinst ville skipper Rasmus Stjerne og co. slutte blandt VM's fire bedste hold, som går videre til playoff-runden, hvor medaljerne fordeles.

Jublen var derfor også tilsvarende stor, da danskerne i tiende og sidste ende vendte et truende nederlag til sejr på 8-7.

De to hold skiftedes til at score point i de ender, hvor de selv havde sidste sten. Således gik stillingen over 1-0, 1-2, 3-2, 3-4, 5-4, 5-5, 6-5 og 6-6 før de to sidste ender.

I niende ende scorede Sverige et point og førte således med 7-6, før Rasmus Stjerne og co. gik ind til tiende ende med maksimalt pres på skuldrene.

Men han og teamet håndterede det pres på bedste vis, da de med to point vendte kampen til Danmarks fordel og endegyldigt sikrede sig den eftertragtede plads i top fire.

Canada sluttede bedst i grundspillet med ti sejre og et nederlag. Danmark, Japan og USA går videre med otte sejre og tre nederlag.

Resultaterne betyder, at Danmark slutter som nummer to i grundspillet og skal møde topholdet Canada i den første playoff-kamp. Vinderen af kampen går direkte i VM-finalen, mens taberen går i semifinale, hvor vinderen af opgøret mellem Japan og USA venter. Vinderen af semifinalen får den anden finaleplads.

I grundspillet tabte Danmark til Canada i ekstra ende, men vandt over Japan og fik USA til at opgive.

Rasmus Stjernes mandskab spiller første playoff-kamp fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip