Danmarks curlingherrer slår verdensmestrene

De danske curlingherrer tog onsdag aften en fornem skalp ved OL i Sotji. I holdets fjerde kamp i turneringen blev det til sejr på 8-5 over Sverige.

Forventningerne var ellers ikke de største til Danmark inden kampen. Dels kom holdet med en skuffelse i bagagen efter onsdagens tidlige nederlag til USA, der var en af de hold, Danmark på papiret skulle slå.

Derudover er Sverige forsvarende verdensmester og havde indledt dette OL med tre sejre.

Men Danmark gik frisk til opgaven og udnyttede fordelen af at lægge den sidste sten i kampens første ende. Det gav en dansk 1-0-føring, som blev fordoblet i den anden ende.

Sverige brugte dog de næste to ender til at vinde ligeledes 1-0 i begge, så stillingen var 2-2 efter de fire første.

Den femte ende skulle blive vital. På den sidste sten ramte skipper Rasmus Stjerne Hansen med en perfekt take-out, hvor han stødte den eneste svenske sten i huset væk, hvilket gav fire danske point. Dermed kunne danskerne gå til pausen med en overraskende føring på 6-2.

Efter en pointløs sjette ende, havde Sverige fordelen af at sende den sidste sten i spil i syvende ende, hvilket svenskerne udnyttede til at reducere til 4-6. Spændingen blev kun øget efter ottende ende, hvor Sverige reducerede til 5-6.

Men den niende ende sendte Danmark på sejrskurs. Det var en meget tæt ende, hvor Danmark med den sidste sten skaffede sig to point og bragte sig foran 8-5.

Det ændrede den 10. ende ikke ved. Dermed har Danmark to sejre og to nederlag og har igen fine muligheder for at nå semifinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip