Danmarks EM-håb ligger i solidt forsvar

Når Portugal torsdag aften tropper op med farlige Cristiano Ronaldo i front, er det indlysende, at det for Danmark handler om at have et bundsolidt forsvar.

Og den kvalitet synes Morten Olsens landshold i al ubemærkethed at have opbygget igennem de seneste måneder.

For ikke så længe siden klagede holdet over at komme bagud 0-1 i kampene, men i de seneste tre opgør er Kasper Schmeichel ikke passeret en eneste gang.

Det er første gang i seks år, at det danske landshold har præsteret tre "clean sheets" i træk.

- Det er alfa og omega i fodbold at holde nullet nede bagved. Det gør det noget nemmere at vinde, og vi forsøger igen at holde målet rent mod Portugal, selv om de har nogle skarpe raketter oppe foran, siger Daniel Agger.

Danmark besejrede i juni Serbien med 2-0, mens de to seneste EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Armenien endte 0-0.

Men de stærke forsvarspræstationer er druknet lidt i mismodet over kun at have fået to point ud af de to kampe mod albanerne og armenierne.

- Det er nok gået under radaren, at vi har forsvaret os så godt, fordi vi har stræbt efter mere og håbet på mere i de kampe. Det føltes ikke som en succes, fordi vi skulle have haft tre point i begge kampe, siger Agger.

Danmark skal meget gerne vinde mod portugiserne i Braga, hvis håbet om en direkte billet til EM i Frankrig næste sommer skal holdes i live.

I den forbindelse er det positivt, at stopperen Simon Kjær bobler af selvtillid, efter at holdet omsider har vænnet sig af med at komme bagud.

- Lige nu står vi godt defensivt, og vi har en god målmand. Det er de små marginaler, man en gang imellem skal have med sig. Det er altid et godt udgangspunkt at holde nullet, for så taber man ikke nogen fodboldkampe.

- De andre hold ved godt, at vi er et svært hold at spille imod, og vi er svære at slå. Det er et rigtig godt udgangspunkt for at komme ned og lave et godt resultat i Portugal, siger Kjær.

Danmark har før kampen 12 point på puljens andenplads. Portugal fører med 15, mens Albanien har 11. Danmark har spillet en kamp mere end begge rivaler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip