Danmarks medaljedrøm smuldrer ved håndbold-EM

Det danske kvindelandsholds medaljehåb ved håndbold-EM i Ungarn og Kroatien hænger i en tynd tråd, efter at Danmark torsdag aften tabte med 21-27 til Norge i den ultravigtige gruppefinale.

Dermed tager danskerne kun et point med over i mellemrunden, og nu bliver det meget svært at sikre sig en plads i slutkampene i Budapest.

Danskerne må ærgre sig over nederlaget, for de havde før pausen godt fat i ærkerivalen, der haltede bagefter, men viste sig bedst og smartest, da tingene skulle afgøres i anden halvleg.

Måltavlen viste 13-12 til danskerne ved pausen, men spillet faldt helt fra hinanden i anden halvleg, der blev præget af dårlige afslutninger på en norsk målvogter, der blev gjort bedre, end hun er.

Bittert for landstræner Jan Pytlick, der ellers havde lagt den rigtige plan, og danskerne så stærke ud i de første 20 minutter.

Louise Burgaard startede fremragende og kunne både score selv og sætte medspillerne i scene, og målvogter Sandra Toft havde godt fat.

Men det ødelagde danskernes flow, at Burgaard, Toft og Stine Jørgensen fik pauser på bænken for at spare på ressourcerne til senere i kampen, og langsomt begyndte det danske spil at falde fra koncepterne.

Som første halvleg skred frem, fik nordmændene dog mere og mere held med at sætte deres farligste våben Heidi Løke i scene på stregen, og den bomstærke veteran sørgede nærmest egenhændigt for, at Norge havde kontakt med Danmark.

Foran 13-10 fik Danmark en dårlig afslutning på første omgang, og det gav Norge masser af moral, at det lykkedes at begrænse den danske føring til 13-12 ved halvtid.

Det fortsatte med at gå ned ad bakke efter pausen. De danske afslutninger fra fløjene var generelt alt for ringe, og pludselig fik den norske målvogter Silje Solberg også fat i langskuddene.

Nu var det Danmark, der skulle kæmpe for at hænge på, men danskerne brændte to chancer i overtal, der kunne have bragt stillingen op på 16-16. I stedet slog nordmændene kontra og gjorde det til 18-15.

Pytlick forsøgte sit trick med at spille uden målvogter og være syv mod seks i angrebet, men det gik spektakulært galt, da den ekstra spiller, Kristina Kristiansen, ikke nåede ud og måtte hjem og agere hjælpeløs målvogter.

Til sidst kunne danskerne end ikke score på straffekast hos Tvis-målvogter Solberg, der normalt kun er tredjeøverst i det norske hierarki.

Og det sluttede i ren dansk nedtur, da Louise Burgaard måtte ud med noget, der lignede en brækket næse.

Når torsdagens dukkert er fordøjet kan den danske lejr begynde at se frem til mellemrunden, der starter på lørdag.

Det står klart, at Danmark møder Spanien, Polen og værtsnationen Ungarn i kampen om en billet til semifinalen. Hvis det skal være realistisk, er tre danske sejre er et krav, og samtidig skal danskerne håbe på, at Norge også gør rent bord.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip