Danmarks NHL-stjerner elsker VM: Det har været fedt

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Det er en føljeton hvert år i ugerne op til ishockey-VM: Hvor mange NHL-spillere får Danmark mon med denne gang? Tvinger klubberne spillerne til at melde afbud? Har de overhovedet lyst?

Hvor meget de rigtige forstærkninger kan løfte det danske landshold, har man fået et klart bevis på ved VM i Rusland, hvor den rene NHL-kæde med Nikolaj Ehlers, Jannik Hansen og Lars Eller har givet Danmark et nyt topniveau.

Og heldigvis tyder meget på, at de hjemvendte NHL-spillere har haft en oplevelse, der rigeligt har opvejet, at de måtte udskyde sommerferien i nogle uger.

- Det har været fedt, siger Nikolaj Ehlers, der spiller sit første senior-VM.

- Det har det altid været, når jeg har været med landsholdet, også på U16, U18 og U20. Jeg ser ikke de andre danskere ret meget, så det er en hyggelig tur. Det er hårdt, men også supersjovt.

- Jeg elsker at spille på landsholdet, og jeg har glædet mig til VM i lang tid. Det er ikke sidste gang, jeg er med, lyder det fra stortalentet.

Lars Eller har prøvet turen flere gange tidligere i karrieren, men landskampene ved VM er hans første i fire år.

Han erkender, at landsholdet hurtigt kan blive skubbet lidt i baggrunden i den travle NHL-hverdag, men turen til Rusland har på alle måder levet op til forventningerne.

- Vi har en sjov trup, og det har været nogle fine to uger med en masse gode oplevelser. Jeg har også haft det sjovt på isen, og det var ligesom det, jeg kom efter.

- Jeg har bestemt fået det ud af det, jeg gerne ville, siger Lars Eller.

Eller og Ehlers har mulighed for at forlænge VM-turen med yderligere nogle dage, hvis Danmark vinder kvartfinalen over Finland torsdag eftermiddag. Kampen begynder 15.15.

/ritzau/