Danmarks smykkelov rammer forsiden af The New York Times

- Danmark, som en gang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder: Tænk jer om en ekstra gang, før I kommer hertil.

Sådan lyder indledningen på en artikel om regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, som International New York Times bringer på forsiden torsdag.

Også regeringens omdiskuterede flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser i september, og den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland er beskrevet.

- Danmark er nu klar til at vedtage en lov, som kræver, at flygtninge udleverer værdigenstande, herunder guld eller smykker, som skal hjælpe med at betale for deres ophold, skriver journalisten Dan Bilefsky.

Regeringen lægger i sit lovforslag, der blev førstebehandlet onsdag, op til, at myndighederne kan konfiskere asylansøgeres smykker til en værdi af over 10.000 kroner, hvis smykkerne ikke har affektionsværdi.

- Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), forsvarede lovforslaget i denne uge og påpegede, at der stilles lignende krav til danske statsborgere, skriver International New York Times, som fortsætter artiklen på side tre.

Allerede tirsdag og onsdag tiltrak det omdiskuterede lovforslag sig opmærksomhed i en række store internationale medier.

Således gav både The Wall Street Journal, BBC, CNBC og The Telegraph spalteplads til de danske asylstramninger.

- Den danske regering har sikret sig opbakning til et forslag om at konfiskere kontanter og værdigenstande fra asylansøgere til at dække nogle af omkostningerne for deres ophold, skrev The Wall Street Journal onsdag.

- Det viser, hvordan mistilliden til flygtninge vokser på tværs af Europa.

I fredags justerede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lovforslaget, så der kun kan beslaglægges vielsesringe og andre værdigenstande, hvis de har en værdi af over 10.000 kroner.

Tirsdag ændrede hun igen forslaget, så det er helt udelukket, at politiet kan beslaglægge "genstande med en særlig affektionsværdi" - uanset værdien af genstandene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip