Danmarks topscorer: Jeg har bare hurtige fødder

Håndbold spilles primært med hænderne, men at det er nødvendigt at kunne flytte fødderne, beviste playmakeren Kristina "Mulle" Kristiansen, da Danmark besejrede Japan med 29-25 søndag aften.

Som en af de få danskere kunne Kristiansen matche japanernes hurtighed, og derfor var det primært hende, der stod for de danske lyspunkter i kampens første halvdel.

- Jeg er hurtig på fødderne, og hvis ikke jeg skulle bruge det i dag, hvornår skulle jeg så? spørger Kristina Kristiansen.

Playmakeren er kommet flyvende fra start ved VM, hvor der ligger et ekstra ansvar på hende, fordi holdets anden faste spilfordeler, Lotte Grigel, er blevet hjemme for at pleje en skade.

Kristiansen lavede 10 mål mod Japan og scorede seks gange lørdag mod Kina. Hun er blevet dansk topscorer i begge kampe, men det betyder tilsyneladende ikke det store for Tvis-spilleren.

- Det tænker jeg ikke over. Det er dejligt, at vi vinder, så er jeg ligeglad med, hvem der scorer målene, lyder det diplomatisk.

Sammen med holdkammeraterne måtte hun slide hårdt, indtil japanerne efter 40 minutter begyndte at køre trætte.

- Jeg var ikke nervøs, for jeg vidste, at det skulle vi nok nå.

- Japan er et godt hold, men vi var også gode i dag. Vi hjalp hinanden. Vi har ikke en på holdet, der er den bedste i verden, men vi er alle sammen gode spillere, der supplerer hinanden supergodt, mener Kristina Kristiansen.

Nu kan hun slappe af mandag, hvor der kun står træning på programmet, inden Algeriet venter tirsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip