Danmarks VM-anfører: Ikke flere fjerdepladser tak

En fjerdeplads ved EM i 2010, og det samme ved VM året efter.

Det danske kvindelandshold har lidt for stor erfaring med den utaknemmelige placering lige uden for medaljerækkerne i de seneste år.

Men efter kvalifikationen til semifinalen ved VM i Serbien er der i den danske lejr enighed om, at nu skal det være slut med fjerdepladser.

- Jeg har været i semifinalerne et par gange, og nu vil jeg altså gerne snart have en medalje. Så det håber jeg, at vi får. Og helst af højeste karat, siger Danmarks anfører Line Jørgensen.

Den første forhindring hedder Brasilien i semifinalen på fredag. Netop brasilianerne vandt en klar sejr over Danmark, da de to hold mødtes i indledende runde.

Men det betyder ikke, at resultatet nærmest er givet på forhånd på fredag.

- Vi har meget at lære fra den første Brasilien-kamp, det er os, der har mest at lære. Så vi skal have kigget på, hvad vi kan ændre fra den kamp, og så tror jeg da, at vi har en chance for at gå i finalen.

- Nu skal vi analysere dem, og det begynder vi på allerede torsdag, for nu vil vi tage det sidste skridt, siger Line Jørgensen.

Semifinalen mellem Danmark og Brasilien spilles fredag klokken 20.45. Samme aften mødes Serbien og Polen i den anden kamp om en finalebillet.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip