Danmarksindsamlingen 2015 kæmper mod uretfærdighed

Fra årsskiftet bliver der endnu engang taget hul på Danmarksindsamlingen, som denne gang samler ind til kampen mod humanitær uretfærdighed i hele verden.

12 af landets hjælpeorganisationer deltager sammen med DR i indsamlingen, og hver organisation er op til indsamlingsstart kommet med deres forslag til, hvad de indsamlede penge skal gå til.

Danmarksindsamlingen kommer i 2015 til at støtte lande som Ghana, Indien, Togo og Madagascar.

Men der er visse krav til, hvilken sag organisationerne kan få lov til at støtte, fortæller talsmanden for Danmarksindsamlingen, Karin Aaen.

- Med Danmarksindsamlingen har målet fra start været, at pengene skal gå til langsigtede udviklingsprojekter, som skaber varige forbedringer og kan sikre fremtidige katastrofer. Pengene går derfor ikke til nødhjælpsaktioner.

- Alle organisationerne er derfor kommer med hver deres forslag til det projekt, som de gerne vil have, at indsamlingen skal støtte. Så har vi en arbejdsgruppe, som har vurderet, om hver enkelt projekt lever op til kriterierne, siger hun.

Ved årets indsamling sætter man ind mod de uretfærdigheder, der efterlader både børn og voksne uden mulighed for at skabe en værdig tilværelse.

Det har været motivationen for årets indsamling, fortæller Karin Aaen.

- Vi kender alle sammen følelsen af, når noget ikke er retfærdigt, og at man ønsker at gøre noget ved det. Det er den følelse, der ligger til grund for årets emne, for der findes uretfærdigheder, der er så store, at det frarøver folk chancen for at have et godt liv.

- Det er den form for uretfærdighed, vi vil sætte ind imod, og det håber vi også, at mange andre danske ønsker at hjælpe med til, siger Karin Aaen.

Næste års Danmarksindsamling kulminerer i et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag 31. januar 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip