Dansk allergiselskab dykker på børsen efter partner-farvel

Investorerne tager ikke let på nyheden om, at danske ALK-Abelló, der producerer allergivacciner, har mistet sin amerikanske partner, MSD, Merck.

ALK-Abellós aktie falder hele 19,25 procent til 948 kroner efter knapt en halv times handel på fondsbørsen i København oven på den dårlige nyhed.

MSD valgte at trække sig fra partnerskabet og give de fulde amerikanske rettigheder til ALK 's allergivacciner tilbage til det danske selskab, som nu overvejer sin fremtid på det amerikanske marked.

Fungerende administrerende direktør og bestyrelsesformand Steen Riisgaard erkendte da også over for Ritzau tirsdag aften, at situationen er langt fra optimal for selskabet.

- USA bidrager ikke meget i øjeblikket, men det er klart, at vores forventning har været, at Merck kunne få dette her til at blive stort i USA. Der må vi erkende, at de ikke har ment, at det kunne hænge sammen, siger Steen Riisgaard.

- Lige når sådan noget her sker, så skal vi lige sunde os og trække vejret. Men det giver os en mulighed for at gentænke hele vores tilgang til det amerikanske marked.

ALK har udviklet vacciner mod allergier som græs og såkaldt ragweed. De er på markedet i blandt andet USA og Europa. I Europa står ALK selv for salget, men havde udliciteret det til MSD, Merck, i USA. Men det samarbejde er altså nu droppet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip