Dansk ambassade får nok af dårligt ry: Vi er ikke nazister, se disse fakta

Skrevet af Ninna Andreasen

28/01/2016

Dagens topnyheder

På sin Facebook-side delte den danske ambassade i USA for 15 timer siden en liste over fakta om Danmark og flygtninge-krisen i Europa.

Listen kommer, efter Danmark har modtaget massiv kritik i internationale medier for en række flygtningestramninger.

Tilsyneladende er listen et forsøg på at give kritikerne igen.

Listen lyder:

- Danmark er et lille land på størrelse med staten Maryland med 5,7 millioner indbyggere (6,0 millioner mennesker bor i Maryland)

- Danmark modtog 21.300 flygtninge i 2015, hvilket gør Danmark til en af 10 medlemsstater i EU, der har modtaget flest asylansøgere per indbygger. Det ville svare til, at USA tog imod 1,2 millioner flygtninge på et år

- Danmark fortsætter med at være blandt de mest generøse lande, hvad angår flygtninges adgang til sundhedsvæsnet, uddannelse og velfærd

- Danmark forventes at modtage 25.000 flygtninge i 2016, hvilket næsten er 20 procent flere end i 2015

- I 2015 brugte Danmark andet mest blandt europæiske lande på flygtninge ud fra procenten af bruttonationalproduktet, ifølge IMF - et lignende niveau forventes at blive brugt i 2016

- Danmark er et af kun fem lande i verden, der lever op til FN’s mål om at afsætte mindst 0,7 procent af BNI til udvikling og humanitær bistand.

Nu går listen viralt
Siden den danske ambassade delte billedet for 15 timer siden, er det blevet liket af 6.400 og delt knap 8.000 gange.

I kommentarfeltet under raser debatten. Nogle mener, at ambassaden har fat i noget, mens andre siger, at den fordrejer fakta til Danmarks fordel.

- Sverige har lidt færre end 10 millioner mennesker og modtog 160.000. Så måske skal Danmark sammenligne sig anderledes. Baseret på indbyggere tog Sverige stadig 400 procent flere, lyder det fra Niclas Arvidsson.

Andre hilser ambassadens udmelding velkommen.

- Det var dog dejligt endelig at se noget godt - det betyder imidlertid ikke, at vi ikke kan gøre mere, lyder det fra Rikke Steenstrup Hannibal.

Læs hele debatten under Facebook-opslaget nedenfor.

Facts about Denmark & the refugee crisis in Europe:

Posted by Embassy of Denmark in the United States on Wednesday, January 27, 2016

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: