Dansk ambassadør skulle have været ombord: Syv dræbt i helikopterstyrt i Pakistan

Norges ambassadør i Pakistan er fredag blevet dræbt ved et helikopterstyrt i det nordlige Pakistan. Det siger en talsmand fra den pakistanske hær på Twitter ifølge flere internationale medier.

De norske myndigheder har bekræftet, at ambassadør Leif H. Larsen er blandt de omkomne.

- Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget beskeden om, at ambassadør Leif Holger Larsen er omkommet i Pakistan. Vores tanker går til hans nærmeste familie og pårørende, siger udenrigsminister Børge Brende i en pressemeddelelse.

Den filippinske ambassadør i Pakistan er også omkommet ved styrtet.

Den nedstyrtede helikopter var én ud af tre, der ifølge det norske nyhedsbureau NTB skulle flyve en delegation af udenlandske diplomater fra 37 forskellige lande og deres følge til området Gilgit-Balistan, der ligger omkring 500 kilometer nord for hovedstaden, Islamabad.

Den danske ambassadør i landet, Jesper Møller Sørensen, var også inviteret med på turen, men han afslog for i stedet at deltage i et virksomhedsbesøg, oplyser udenrigsministeriet til Ritzau.

Ifølge flere internationale medier skal syv mennesker være omkommet ved styrtet. Helikopteren havde 17 mennesker om bord - seks pakistanere og 11 udlændinge.

Den pakistanske avis The Express Tribune skriver på sin netudgave, at hustruerne til den indonesiske og den malaysiske ambassadør også er blandt de omkomne, mens de to piloter og et tredje besætningsmedlem ligeledes er døde.

Den polske og hollandske ambassadør var også med om bord på helikopteren, men de er tilsyneladende sluppet med livet i behold.

Pakistansk Taliban hævder i en meddelelse, at det var gruppen som skød helikopter ned. Det var angiveligt Pakistans premierminister, Nawaz Sharif, som var målet for angrebet, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip