Dansk arkitekt skal tegne nyt World Trade Center

Arkitekterne fra Bjarke Ingels Group får en enestående prominent placering til deres næste store projekt.

Den danske tegnestue skal tegne 2 World Trade Center ved det tidligere Ground Zero i New York, nu World Trade Center site, skriver Information.

Daria Pahota, der er talskvinde for Bjarke Ingels Group, BIG, bekræfter over for Information, at det danske firma har fået opgaven.

- Vi kan oplyse, at BIG er hyret som arkitekt for 2 World Trade Center for Silverstein Properties og 21st Century Fox og News Corp, siger hun til Information.

Tegnestuen kan endnu ikke løfte sløret for, hvordan skyskraberen kommer til at se ud, men ifølge Informations oplysninger bliver designet offentliggjort i næste uge.

Bydelen i det sydlige Manhattan har siden terrorangrebet i 2001 gennemgået store forandringer, og Daria Pahhota understreger, at BIG's skyskraber vil blive en vigtig brik i den transformation.

- Vi er enormt beærede og ydmyge over for den store opgave, det er at bidrage til genopbyggelsen af World Trade Center mere end et årti efter 9/11 og være med til at transformere Downtown Manhattan til et levende miljø for kreative virksomheder og alle new yorkere, siger Daria Pahota.

Sammen med One World Trade Center, Three World Trade Center og Four World Trade Center erstatter BIGs bygning tvillingtårnene, der styrtede sammen fra næsten 14 år siden.

Tegnestuen skal samarbejde med både bygherre og den store amerikanske medievirksomhed 21st Century Fox, der i følge Bloomberg Business har annonceret, at den flytter hovedkvarteret ind i skyskraberen, når den står færdig.

Den danske tegnestue overtager opgaven med at designe 2 World Trade Center efter den britiske arkitekttegnestue Foster and Partners, skriver Information.

Fosters design var en 387 meter høj skyskraber bestående af fire forbundne blokke med et skråt tag, der derved skaber fire rude-formede glasflader.

Det amerikanske Wall Street Journal skriver, at designet var rettet mod finansvirksomheder, mens Bjarke Ingels design altså skulle være rettet mere mod kreative virksomheder med eksempelvis nyhedsstudier, redaktionslokaler og hvad dertil hører.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip