Dansk Arla-ansat blev skudt og såret i Saudi-Arabien

Det var en af Arlas ansatte, der blev skudt og såret lørdag i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh, af endnu ukendte gerningsmænd.

Det bekræfter Arla over for Ritzau.

Manden blev ramt i skulderen, og han er indlagt på et hospital, hvor den nærmeste familie er tilstede. Hans tilstand meldes fortsat at være stabil.

- Vi har ingen grunde til at tro, at det var rettet specifikt mod Arla. Det er der ingen indikationer på, siger Theis Brøgger, der er pressechef ved Arla.

- Vi er i tæt kontakt med både danske og saudiske myndigheder og andre relevante kontakter i området for at få yderligere information om motivet for denne forfærdelige handling.

Theis Brøgger kan ikke kommentere hændelsen nærmere af hensyn til de ansattes sikkerhed, lyder det. Det drejer sig om en dansk medarbejder ved virksomheden Danya Foods, som er et datterselskab til Arla.

- Arla ser på situationen med stor alvor. Vores fokus lige nu er på vores kollegas helbred samt sikkerheden for alle ansatte i området.

Danskeren blev skudt, da han forlod sin arbejdsplads i Khar Road-området i hovedstaden i sin bil klokken 13 lokal tid.

Gerningsmanden er ikke kendt, og det er motivet heller ikke.

Efter angrebet på den danske medarbejder har Arla iværksat en række sikkerhedsprocedurer, som Theis Brøgger dog ikke ønsker at kommentere nærmere.

Ifølge det officielle saudiske nyhedsbureau SPA blev den danske mand ramt af skud i skulderen, men Arla ønsker ikke kommentere selve angrebet.

Udenrigsministeriet i København bekræftede lørdag, at en dansker er skudt og såret i Riyadh, hvor Danmarks ambassade yder konsulær bistand.

Arla har et stort salgsmarked i Mellemøsten. Efter krisen med Muhammed-tegningerne i 2005 blev virksomheden dog ramt af en omfattende boykot, men har kæmpet sig tilbage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip