Dansk back om triumf mod Norge: Den sejr smager godt

Det var ikke verdens kønneste ishockeykamp, men mod Norge var der i højere grad brug for knofedt end for tekniske detaljer.

På en rigtig holdindsats lykkedes det lørdag aften endelig for det danske ishockeylandshold at få skovlen under ærkerivalen Norge i en VM-kamp, da Danmark vandt 4-1 ved VM i Tjekkiet.

- Den sejr smager altså godt. Nu skal vi glæde os over den i aften, og så skal vi koncentrere os om at gøre vores arbejde færdig, siger Daniel Nielsen, der har været med til mange sure nederlag mod nordmændene gennem årene.

- Vi spillede måske ikke vores bedste kamp, men vi kæmpede til det sidste. Det var en rigtig hård kamp og en sindssyg arbejdsindsats, siger han.

Specielt den danske defensiv imponerede mod nordmændene. Danskerne optrådte med konsekvens og fik holdt de fysisk stærke modstandere væk fra områderne foran eget mål.

- Vi udnyttede vores chancer. Norge udnyttede ikke deres, blandt andet fordi Sebastian Dahm igen stod helt suverænt. Vi var stærke inde foran vores eget mål og fik hjulpet ham. Det var stærkt, siger Daniel Nielsen.

Nielsen scorede sit andet mål i VM-turneringen. Landstræner Jan Karlsson bliver aldrig træt af at fortælle omverdenen, at han vil have Daniel Nielsen til at skyde meget mere, end han gør.

- Jeg ved det godt. Jeg prøver alt, hvad jeg kan, siger Herning-backen med et grin.

Med sejren er Danmark oppe på fire point ved VM inden sidste kamp mod Slovenien på mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip