Dansk back slæber rundt på VM's dårligste statistik

På banen har ishockeylandsholdets back Markus Lauridsen set bedre og mere overskudsagtig ud end ved sidste års VM, men statistikken fortæller en lidt anden historie.

I hvert fald hvis man kigger på VM's plusminus-statistik, for her er Lake Erie-spilleren helt i bund med minus otte - det dårligste af samtlige spillere ved VM.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det irriterer mig. Jeg kan godt forstå, hvis folk kigger på det og siger: Hov, han har minus otte, han er dårlig i defensiven. Men det skal man ikke lægge alt for meget i, siger Markus Lauridsen.

Plusminus-statistikken angiver, hvor mange mål, der falder, når den enkelte spiller er aktiv på isen.

Markus Lauridsen har endnu ikke været på isen, når Danmark har scoret ved dette VM. Til gengæld har han været i aktion på 8 ud af modstandernes 13 scoringer mod Danmark i fem-mod-fem-spil.

Landstræner Jan Karlsson har også bemærket tallene.

- Det er stygge cifre, det er helt klart. Men man må jo også kigge bag tallene. Engang imellem kan en spiller få høje minustal uden at være så involveret i det.

- Det er delvis det, der er tilfældet her. Men han har givetvis været indblandet i nogle af de otte mål, siger Jan Karlsson.

Markus Lauridsen, der kom til VM med en fin AHL-sæson i ryggen, kan støtte sig til den ekspertise, man finder hos landsholdets svenske assistenttræner, Tomas Jonsson, der som aktiv var en af verdens mest meriterede backer.

- Jonsson hev mig til side inden kampen mod Rusland og sagde, at han havde kigget alle målene igennem, og at jeg ikke skulle bekymre mig så meget om det. Han sagde, at der ikke var så store ting, jeg kunne have gjort anderledes, siger Markus Lauridsen.

- Jeg synes også, at jeg har været en smule uheldig på nogle af scoringerne. Fordi modstanderne scorer, behøver det ikke være min fejl. Specielt i sådan en turnering, hvor vi møder meget stærke hold, siger Lauridsen.

Hans backmakker, Mads Bødker, står med minus seks og har dermed heller ikke en statistik, der er noget at prale af.

Direkte adspurgt, om han er utilfreds med de to backers samarbejde, svarer landstræneren kryptisk:

- Nicholas B. Jensen og Bjørn Uldall, der fik chancen mod Rusland, gjorde det begge godt, så vi har alternativer at vælge imellem.

Danmark skal i VM-aktion igen fredag aften klokken 20.15 mod USA.

/ritzau/

 

Dagens Gossip