Dansk badmintonduo vinder guld i Baku i overlegen stil

Danmark har fået den første guldmedalje ved European Games i Baku, og den kom ikke overraskende i badminton, hvor Danmark er med i fire af fem finaler.

Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen var Danmarks allerbedste guldbud ved legene og storfavoritter i herredouble, og danskerne leverede i den grad op til den favoritværdighed.

Russerne Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov er normalt et glimrende par. Russerne ligger nummer 11 i verden og burde kunne yde danskerne fin modstand, men det var de ikke i stand til i lørdagens finale i Baku.

Den danske herredouble, der er verdens nummer to i øjeblikket, var favorit til at vinde guld, men at de skulle vinde med så suveræne cifre i finalen er ret overraskende.

21-8, 21-13 på under en halv time lød facit, og russerne må være lettere rundtosset efter den enorme afklapsning.

Danskerne har ikke fået ret meget modstand i Baku på vej til finalen, men danskerne viste med al tydelighed, at den ringe modstand undervejs ikke havde lullet dem i søvn inden finalen.

Danskerne er stolte af, at de formåede at leve op til favoritværdigheden.

- Vi kom hertil som storfavoritter og kunne jo næsten kun skuffe, siger Mathias Boe til TV2 Sport.

Han mener, han og makkeren fik vist, at de kan levere varen, når det gælder.

- Vi sætter jo russerne fuldstændig til vægs, siger han.

Begge er de stolte af at vinde den første guldmedalje i herredouble i European Games-historien.

- Det er ikke en af de største titler, vi har vundet, men vi vil gerne have nye titler til cv'et, og jeg er da stolt af, at vi er de første, der vinder denne titel, siger Carsten Mogensen til TV2 Sport.

De danske badmintonspillere nyder stor succes i Baku. Det blev til bronze i damedouble, guld i herredouble, og søndag er Danmark med i finalerne i begge singlerækker og i mixeddouble.

/ritzau/

 

Dagens Gossip