Dansk bank får millionbøde for hvidvaskproblem

Den ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, må en tur i bankboksen og betale en bøde på 5,5 millioner kroner til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), bedre kendt som Bagmandspolitiet.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

- Vi accepterer til fulde den bøde, som vi har fået fra Søik, siger Gert Jonassen.

Bøden er udstedt, efter at Finanstilsynet allerede i 2011 tildelte Arbejdernes Landsbank en række påbud, fordi banken ikke levede op til de dengang nyligt reviderede regler og krav på hvidvaskområdet.

De nye, strammere regler skulle klæde bankerne bedre på til at opdage kunder, som forsøger at hvidvaske penge.

Selv om Arbejdernes Landsbank efter påbuddene satte alt ind for at leve op til de nye standarder, valgte Bagmandspolitiet af egen drift at efterforske sagen.

Og bankens mangelfulde interne systemer til at opdage hvidvask har altså været af så alvorlig karakter, at banken nu får en bøde.

Bankdirektør Gert Jonassen understreger, at Arbejdernes Landsbank tager hvidvaskreglerne "dybt alvorligt", og at man i dag har styr på dem.

- Det er uhyre vigtigt for os at overholde reglerne, og vi tager ansvaret for, at vi ikke var hurtige nok til at implementere de nye regler i 2011, siger han og fortsætter:

- Vi brugte derfor mange ressourcer på at få etableret de kontroller, der kræves, og har siden 2011 været helt i front med at efterleve reglerne på hvidvaskområdet.

Han forklarer, at banken blandt andet har strammet interne regler om risikovurdering af kunder.

- Og vi bruger store ressourcer på at uddanne medarbejderne, så vi sikrer den bedst mulige håndhævelse af hvidvaskvejledningens regler, siger Gert Jonassen.

Under sin efterforskning fandt Bagmandspolitiet ikke nogle konkrete sager om hvidvask i Arbejdernes Landsbank.

/ritzau/

 

Dagens Gossip