Dansk biotekfirma forventer markant fremgang i nyt regnskab

Biotekselskabet Genmab opjusterer forventningerne til 2015, og venter nu en omsætning på 725 til 800 millioner kroner. Tidligere ventede Genmab en omsætning på 650 til 725 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal tirsdag eftermiddag.

Forklaringen på de løftede forventninger er ifølge regnskabet "stigende nettoomsætning og lavere driftsomkostninger".

- Tredje kvartal var i særdeleshed en travl periode hvad angår registreringsansøgninger for vores antistofprogrammer, siger Genmabs topchef, Jan van de Winkel, i regnskabet.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen skyldes opjusteringerne især kræftmidlet Daratumumab, der er til behandling af knoglemarvskræft, og har fået såkaldt fasttrackstatus af de amerikanske myndigheder.

Det betyder, at Daratumumab forventes at komme på markedet allerede i år.

- Det er et flot regnskab fra Genmab. Regnskabet viser, at Genmab er mere end Daratumumab, men det er klart, at en væsentlig del af opjusteringen relaterer sig til Daratumumab, siger han til Ritzau.

Jan van de Winkel nævner da også glæden ved, at de amerikanske myndigheder har skyndet på processen med at give Daratumumab adgang til det amerikanske marked.

- Vi er meget glade for, at FDA (Den amerikanske fødevarestyrelse red.) tildelte Priority Review-status og EMA tildelte fremskyndet evalueringsproces for registreringsansøgningerne for Daratumumab til behandling af myelomatose-patienter, som har fået adskillige tidligere behandlinger, siger Jan de Winkel.

Genmab forventer desuden lavere driftsomkostninger. Selskabet forventer nu omkostninger på 550-600 millioner mod tidligere forventninger om driftsomkostninger på 600-650 millioner kroner.Likviditeten ventes ultimo 2015 nu at udgøre 3-3,1 milliarder kroner. Forventningerne til likviditeten var tidligere 2,85-2,95 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip