Dansk BMX-kører satser på medaljer ved europæisk OL

Den 21-årige danske BMX-kører Simone Christensen satser på, at hun kan vinde en medalje, når den første udgave af de olympiske lege for europæiske lande, European Games, finder sted i Baku i Aserbajdsjan senere i juni.

Tidligere har Simone Christensen vundet bronze ved EM og taget en fjerdeplads ved VM.

- Det store mål er en medalje i Baku, men jeg bliver også nødt til at tage et løb ad gangen. Der er rigtig mange kørere, men jeg har også kørt fra dem alle sammen.

- Alting går meget hurtigt, så du kan nemt gå fra at vinde til at blive sidst. Men jeg satser på at ramme en god dag, så jeg først kommer i finalen og forhåbentlig derfra kommer på podiet, siger Simone Christensen.

Danskeren føler også, at formen er som den skal være, selv om der mangler en smule styrketræning.

- Det er klart, at European Games bliver rigtig stort at komme til. Jeg synes egentlig, at min form er god.

- Jeg glæder mig til - efter jeg har haft en del løb på det sidste - at jeg kan komme ind i styrketræningen igen og få lidt ekstra muskelmasse på i en uge eller to, inden jeg skal til Aserbajdsjan. Det trænger jeg til, siger hun.

På den lange bane er Simone Christensen også et olympisk håb i Rio de Janeiro næste år, men i første omgang skal danskeren kvalificere sig. Den del går udmærket.

- Mine OL-muligheder er gode. Den måde, jeg skal kvalificere mig på, er først begyndt 31. maj, og der har jeg vundet det ene løb, der har været. Så hvis jeg holder mit niveau, så ser det godt ud, siger hun.

Før European Games og OL-drømme gælder det femte og sjette afdeling af European Cup-serien, der køres i denne weekend i Bjerringbro, hvor køreren også har sin daglige gang.

- Det bliver superfedt at køre på min hjemmebane foran familie og venner, for det er ikke så tit, jeg kører store løb i Danmark.

- Banen i Bjerringbro passer mig dog ikke helt så godt som den i Baku, hvor der er en højere rampe, siger Simone Christensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip