Dansk brandberedskab sendes til Kosovo

Beredskabsstyrelsen har valgt at sende et brandberedskab bestående af køretøjer og mandskab til Nato-lejren Camp Novo Selo i den nordøstlige del af Kosovo.

Beredskabet skal rykke ud i tilfælde af brande, trafikuheld og ulykker med farlige stoffer samt at rådgive om beredskabsplanlægning og forebyggelse af brande internt i lejren.

- Endnu engang viser Danmark sit engagement i det internationale samarbejde. Vi kan være stolte af, at Danmark kan løfte vigtige opgaver i Nato-regi ved, at Beredskabsstyrelsen nu skal varetage brandberedskabet i Camp Novo Selo, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Beredskabsstyrelsen sender otte mand af sted i tre måneder. Holdet, der rejser af sted, består af befalingsmænd, redningsspecialister og frivillige fra Beredskabsstyrelsens regionale centre i Thisted, Næstved, Herning og Hedehusene.

- Vi er så heldige i Danmark, at vi har et godt nationalt beredskab. Vi har en række regionale beredskaber rundt om i landet, som vi har kunne trække materiel og personale fra, forklarer projektleder fra Beredskabsstyrelsen, Geno Møller Pedersen og fortsætter:

- De frivillige, som skal af sted, er tidligere værnepligtige, der har valgt stadig at have en tilknytning til os.

Natos styrke i Kosovo (KFOR) har opholdt sig i landet, siden den serbiske hær forlod Kosovo i 1999.

Omkring 550 soldater fra forskellige Nato-lande er i dag udstationeret i Camp Novo Selo. Aktuelt består Danmarks militære bidrag af 29 soldater i lejren samt 6 stabsmedlemmer i KFOR’s hovedkvarter i Pristina.

Mandskabet sætter 23. juni kurs mod Nato-lejren, der ligger midt imellem de to store byer Mitrovica og Pristina.

Indtil videre er det Frankrig, der har vedtaget brandberedskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip