Dansk brandberedskab sendes til Kosovo

Beredskabsstyrelsen har valgt at sende et brandberedskab bestående af køretøjer og mandskab til Nato-lejren Camp Novo Selo i den nordøstlige del af Kosovo.

Beredskabet skal rykke ud i tilfælde af brande, trafikuheld og ulykker med farlige stoffer samt at rådgive om beredskabsplanlægning og forebyggelse af brande internt i lejren.

- Endnu engang viser Danmark sit engagement i det internationale samarbejde. Vi kan være stolte af, at Danmark kan løfte vigtige opgaver i Nato-regi ved, at Beredskabsstyrelsen nu skal varetage brandberedskabet i Camp Novo Selo, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Beredskabsstyrelsen sender otte mand af sted i tre måneder. Holdet, der rejser af sted, består af befalingsmænd, redningsspecialister og frivillige fra Beredskabsstyrelsens regionale centre i Thisted, Næstved, Herning og Hedehusene.

- Vi er så heldige i Danmark, at vi har et godt nationalt beredskab. Vi har en række regionale beredskaber rundt om i landet, som vi har kunne trække materiel og personale fra, forklarer projektleder fra Beredskabsstyrelsen, Geno Møller Pedersen og fortsætter:

- De frivillige, som skal af sted, er tidligere værnepligtige, der har valgt stadig at have en tilknytning til os.

Natos styrke i Kosovo (KFOR) har opholdt sig i landet, siden den serbiske hær forlod Kosovo i 1999.

Omkring 550 soldater fra forskellige Nato-lande er i dag udstationeret i Camp Novo Selo. Aktuelt består Danmarks militære bidrag af 29 soldater i lejren samt 6 stabsmedlemmer i KFOR’s hovedkvarter i Pristina.

Mandskabet sætter 23. juni kurs mod Nato-lejren, der ligger midt imellem de to store byer Mitrovica og Pristina.

Indtil videre er det Frankrig, der har vedtaget brandberedskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip