Dansk Byggeri: Vismændene er for optimistiske

Skrevet af admin

27/05/2014

Mest læste i dag

De økonomiske vismænd ser alt for optimistisk på udviklingen i dansk økonomi. Der er længere vej til et egentligt opsving, end det billede vismændene tegner i deres forårsrapport.

Det mener direktør i brancheorganisationen Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

- Vi kan ikke dele den optimisme. Der er længere vej til et opsving, end det vi ser udtrykt af vismændene. Boligbyggeriet befinder sig på et meget lavt niveau, hvor antallet af boliger, der er til salg, stadig er meget større end efterspørgslen på boliger.

- Heller ikke investeringer i privat erhvervsbyggeri, der er på et historisk bundniveau, giver anledning til optimisme, siger Lars Storr-Hansen i en kommentar til vismandsrapporten.

Rapporten blev diskuteret af medlemmerne i Det Økonomiske Råd tirsdag, hvor Lars Storr-Hansen repræsenterer Dansk Byggeri.

Direktøren advarer mod at aflyse krisen for tidligt, da der endnu ikke er data, som overbeviser om, at Danmark er tæt på et selvbærende økonomisk konjunkturopsving.

Vismændene ser en vækst i år på 1,4 procent og næste år på to procent - og dermed er vismændene på linje med regeringens skøn i Økonomisk Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) præsenterede mandag.

Regeringens prognose er uden effekten af den vækstpakke "Danmark helt ud af krisen", som regeringen forhandler med Folketingets politiske partier i øjeblikket, og som ifølge regeringen vil løfte væksten med seks milliarder og bane vejen for cirka 1500 nye arbejdspladser.

De økonomiske vismænd mener, at flere af initiativerne i vækstpakken er mere hensigtserklæringer og dækker over en udmøntning af allerede aftalte tiltag. Det er Dansk Byggeri enige med vismændene i.

- Regeringens udspil til en ny vækstpakke er ikke særlig konkret, og udspillet rummer hensigtserklæringer og mål uden midler, og i øvrigt også gammelt aftalestof.

- Vi vurderer, at der er meget lidt jobskabelse her og nu i vækstpakken, som derfor bør gøres mere ambitiøs blandt andet med en fortsættelse af Bolig-Job-ordningen, siger Lars Storr-Hansen.

/ritzau/