Dansk coronatal runder ny milepæl

Skrevet af Nicolai Busekist

11/11/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at de danske coronatal har rundet en ny milepæl.

Dagens topnyheder

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at 994 personer er blevet testet positiv for cornavirus det seneste døgn.

Ligeledes fortæller Statens Serum Institut, at der nu er udtaget mere end seks millioner prøver. Mere specifikt er der udtaget hele 6.017.111 prøver. Det betyder dog ikke, at mere end seks millioner personer er blevet testet.

Derimod er der blevet testet 3.080.721 personer. Det betyder, at de danske coronatal nu har rundet en ny milepæl, da mere end tre millioner danskere er blevet testet, og mere end seks millioner tests samlet er blevet udført.

Det seneste døgn er der blevet taget 77.523 prøver. Antallet af positive prøver indikerer, at 1,3 % af de testede personer er testet positiv. Dertil er der også blevet registreret fem nye indlæggelser og tre nye dødsfald med corona.

De fem nye indlæggelser har medført, at der nu er 216 personer indlagt med corona i Danmark. Heraf er 40 patienter indlagt på intensiv, hvoraf 22 er lagt i respirator.

Antallet af smittede det seneste døgn er faldet siden tirsdag. Her blev der nemlig bekræftet 1066 tilfælde. I løbet af de seneste dage har der været konstateret mellem 771 og helt op til mere end 1300 nye smittetilfælde fra døgn til døgn.

"Tallene er stabile, men de er ikke kraftigt under kontrol," fortæller Isik Somuncu Johansen, der er professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet samt overlæge ved Odense Universitetshospital, ifølge Newsbreak.

Hun fortæller hertil, at hun ikke er bekymret over de tal, der er blevet præsenteret for nye smittede og indlagte onsdag. Hun holder dog fortsat et nøje øje med udviklingen.

"De bekræftede tilfælde er lidt faldende, og det er en glædelig fremgang," fortæller hun.