Dansk cykelhold henter tidligere Riis-rytter

Det danske cykelhold Cult Energy-Vital Water har travlt med at hente forstærkninger, inden holdet i næste sæson avancerer til en status som Pro Continental team, og nu er første markante navn i hus.

Det tidligere stortalent, tyskeren Linus Gerdemann, kører de næste to sæsoner for det danske mandskab.

- Vi er stolte over at annoncere den første rytter til næste års hold: Linus Gerdemann kører for Cult Energy Pro Cycling i 2015 og 2016, skriver holdet på sin Twitter-profil.

Nu 31-årige Gerdemann kørte i 2005 for Bjarne Riis' CSC-hold, inden karrieren fortsatte hos T-Mobile, Milram, Leopard Trek og senest MTN-Qhubeka.

Han har flere store sejre på sit cv, men de største resultater ligger nogle år tilbage. Gerdemann vandt i 2007 en etape i Tour de France, hvorefter han kørte to dage i den gule førertrøje. Tre år senere kørte han først over stregen på en etape i Tirreno-Adriatico

Alvorlige skader har sat tyskeren ud af spillet i længere perioder, og i de seneste år er der blevet langt mellem sejrene.

I 2013 blev karrieren sat på standby, fordi Gerdemann ikke kunne få en tilfredsstillende kontrakt, men i år er han tilbage på landevejene for det sydafrikanske MTN-Qhubeka-hold.

Her er han noteret for en enkelt sejr på fjerde etape af Aserbajdsjan Rundt, hvor han også vandt bjergkonkurrencen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip