Dansk cykelhold henter tidligere Riis-rytter

Det danske cykelhold Cult Energy-Vital Water har travlt med at hente forstærkninger, inden holdet i næste sæson avancerer til en status som Pro Continental team, og nu er første markante navn i hus.

Det tidligere stortalent, tyskeren Linus Gerdemann, kører de næste to sæsoner for det danske mandskab.

- Vi er stolte over at annoncere den første rytter til næste års hold: Linus Gerdemann kører for Cult Energy Pro Cycling i 2015 og 2016, skriver holdet på sin Twitter-profil.

Nu 31-årige Gerdemann kørte i 2005 for Bjarne Riis' CSC-hold, inden karrieren fortsatte hos T-Mobile, Milram, Leopard Trek og senest MTN-Qhubeka.

Han har flere store sejre på sit cv, men de største resultater ligger nogle år tilbage. Gerdemann vandt i 2007 en etape i Tour de France, hvorefter han kørte to dage i den gule førertrøje. Tre år senere kørte han først over stregen på en etape i Tirreno-Adriatico

Alvorlige skader har sat tyskeren ud af spillet i længere perioder, og i de seneste år er der blevet langt mellem sejrene.

I 2013 blev karrieren sat på standby, fordi Gerdemann ikke kunne få en tilfredsstillende kontrakt, men i år er han tilbage på landevejene for det sydafrikanske MTN-Qhubeka-hold.

Her er han noteret for en enkelt sejr på fjerde etape af Aserbajdsjan Rundt, hvor han også vandt bjergkonkurrencen.

/ritzau/