Dansk cykelhold opruster og rykker op

Dansk cykelsport har igen et cykelhold på højt niveau.

Det Horsens-baserede Cult Energy-mandskab rykker et niveau op og bliver såkaldt pro-kontinentalhold fra næste sæson. Det svarer til niveauet lige under World Tour.

Det oplyser ejerne bag holdet Christa og Michael Skelde, og hovedsponsoren, læskedrik-virksomheden Cult Energy, på et pressemøde mandag eftermiddag.

- Følelsesmæssigt er det utroligt, at vi nu har nået vores mål, siger Christa Skelde ifølge feltet.dk.

Hun oplyser, at holdet vil styrke sig med internationale profiler, men stadig tænke mest dansk.

- Vi vil fortsat have en del danske ryttere og fremme dansk cykelsport med fokus på talentudvikling, siger hun videre.

Cult Energy sender efter denne sæson stortalentet Magnus Cort til storholdet Orica-Greenedge, og for halvandet år siden røg danmarksmesteren Sebastian Lander også videre til et andet storhold BMC.

Den nye status som pro-kontinentalhold vil give det danske cykelhold mulighed for at komme med i de allerstørste cykelløb ved hjælp af wild card.

Hold som det schweiziske IAM Cycling og Bretagne-Seche var således med i årets Tour de France, mens andre er inviteret med i det nuværende Vuelta a Espana og i forårets Giro d'Italia.

Ifølge Cult-direktør Lars Klausen er det dog i første omgang primært løb som Paris-Nice og Schweiz Rundt, der virker som de mest realistiske mål.

Det danske cykelhold, som i fremtiden hedder Cult Energy Pro Cycling vil offentliggøre navnet på en ny sponsor senere på ugen, men først og fremmest er det læskedrikvirksomheden Cult, der har spyttet flere penge i kassen.

- Det handler om kommercielle og strategiske hensyn. Tidligere resultater har givet os troen på, at kendskabet til Cult vil blive større udenfor landets grænser, siger Cults direktør Lars Klausen.

Det danske cykelhold er lige nu nummer ni på Europa-ranglisten - foran flere hold med højere status end den, holdet hører til i den nuværende sæson.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip