Dansk cykeltalent fortsætter hos Cult

Det danske cykeltalent Michael Carbel fortsætter karrieren på Pro Continental-niveau hos Team Cult Energy, der fra den kommende sæson fusionerer med tyske Stölting Group.

Spurtstærke Carbel, der senest var en del af det danske U23-landshold ved VM i Richmond, har underskrevet en etårig aftale med det dansk-tyske hold.

Carbel havde en svingende første sæson som professionel, men har et stort potentiale, mener holdets ledelse.

- Han er kun 20 år, og man er nødt til at se på hans alder, før man afgør, hvad man skal forvente af ham, siger Cult-Stöltings sportsdirektør André Steensen i en pressemeddelelse.

- Men når vi ser på Michaels første sæson som professionel, har han lavet top 5-resultater, og han har været bedst i de løb, hvor vi har forventet mest. Det giver håb om, at Michael bliver endnu bedre i 2016, når han er et år ældre og mere erfaren, lyder det.

Carbel blev i den forgangne sæson ikke noteret for nogen individuelle sejre, men leverede flere udmærkede resultater. Blandt andet blev han nummer fem i seniorernes DM.

- Sæsonen har været op og ned, men set i bakspejlet har jeg fået masser af erfaring og har haft gode momenter her og der, siger Michael Carbel, der håber at kunne levere sejre i den kommende sæson.

Cult-Stölting-mandskabet har nu seks danskere på kontrakt i 2016. Ud over Carbel er det Rasmus Guldhammer, Alexander Kamp, Michael Reihs, Mads Pedersen og Rasmus Quaade.

/ritzau/

 

Dagens Gossip