Dansk cykeltalent vinder VM

Amalie Dideriksen er et cykeltalent ud over det sædvanlige.

Den 18-årige cykelrytter blev fredag verdensmester i landevejscykling for U19-kvinder. Igen.

Cykelrytteren fra Amager vandt spurten i en gruppe på omtrent 30 ryttere, der kom sammen til mål.

Dermed gentog hun sin triumf fra sidste år, hvor hun blev en forholdsvis overraskende verdensmester.

Det er hendes anden VM-titel i år. Tidligere på året blev hun verdensmester i scratch på bane.

- Jeg er lidt overrasket, for jeg vidste, at mange ville holde øje med mig, fordi jeg vandt sidste år. Derfor var jeg også meget nervøs før start, siger Amalie Dideriksen på TV3 Sport straks efter at være kommet i mål.

Ydermere kom Amager-rytteren til VM uden den bedste forberedelse. I forbindelse med VM på bane for knapt to måneder siden, styrtede hun og brækkede sit kraveben.

Amalie Dideriksen fik stor hjælp af den eneste anden danske deltager, Pernille Mathiesen fra Team Rytger. Mathiesen havde problemer på rundstrækningens to stigninger, men viste imponerende styrke på de sidste to omgange, hvor hun lagde sig i front og neutraliserede de angreb, som kom.

Amalie Dideriksen kørte klogt. Holdt sig konstant blandt de 10 forreste gennem samtlige 73 kilometer og gik med, da to italienere angreb på løbets sidste stigning omtrent fem kilometer før mål. Hun lod italienerne gøre arbejdet, og undlod at bruge unødvendige kræfter.

En stor gruppe ryttere kom op til Dideriksen og den tilbageværende italiener på de sidste par kilometer, men danskeren bevarede overblikket og lignede en cykelrytter med overskud, da hun åbnede sin spurt.

Dermed har Danmark nu vundet de to VM-medaljer, som var målsætningen før VM. Pernille Mathiesen vandt sølv på U19-kvindernes enkeltstart tidligere på ugen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip