Dansk damedouble rammer den kinesiske mur i finale

Danmark får for andet år i træk ikke en eneste sejrherre ved badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

Søndag eftermiddag måtte damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen se sig besejret med cifrene 16-21, 13-21 af kineserne Bao Yixin og Tang Jinhua.

Danskerne begik for mange fejl undervejs, og det lykkedes ikke helt at få den høje Kamilla Rytter Juhl sat i scene angrebsmæssigt til at trænge igennem den defensive kinesiske mur.

Damedoublen var Danmarks eneste repræsentant i finalerne ved den stærkt besatte Super Series Premier-turnering, hvor verdensranglistens top-10 er forpligtet til at stille op.

Der kom for alvor gang i båthorn og blitzlys, da Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen klokken 16.05 blev klappet ind i den ikke helt fyldte Odense Idrætshal.

De andenseedede danskere tog smilende mod hyldesten, vel vidende at der ventede dem en særdeles hård dag på kontoret.

Kineserne var ganske vist useedede ved Denmark Open og ligger blot nummer 95 på verdensranglisten. Men det skyldes, at de kun har spillet få turneringer sammen.

Tang Jinhua ligger således nummer to på damedoubleranglisten sammen med Ma Jin, som hun vandt Denmark Open med sidste år.

Det var Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens tredje Super Series-finale i år sammen, men både ved India Open i april og ved Japan Open i sidste måned var det blevet til nederlag i slutkampen.

I Japan skete det mod netop Tang Jinhua og Ma Jin.

Første sæt i finalen i Odense var lige i begyndelsen. Danskerne havde held til at trænge igennem offensiven hos primært Bao Yixin, men kineserne lod sig ikke ryste.

Et par dumme danske fejl tilsat godt kinesisk spil gav Bao Yixin og Tang Jinhua fem point på stribe, og pludselig førte kineserne 11-7.

Danskerne gav igen, og efter gode server og en solid defensiv fik de udlignet til 13-13.

Anført af den flot spillende Tang Jinhua fik kineserne åbnet op for en ny trepointsføring ved 18-15, og i sættets afsluttende dueller traf danskerne nogle dårlige beslutninger.

Det så skidt ud, da kineserne bragte sig foran 10-6 i andet sæt, og selvom danskerne herefter scorede tre point på stribe, fik de aldrig for alvor skabt kontakt.

Der var stadig danske smil, som da Christinna Pedersen efter en stærk defensiv fik reduceret til 11-13 via netkanten.

Det rakte dog ikke, for de danske fejl var stadig for mange til, at de kunne true kineserne.

I damesingle kom Kinas tidligere verdensmester Wang Yihan øverst på sejrsskamlen.

I en meget spændende finale besejrede hun sydkoreaneren Jung Si Hyun 16-21, 21-18, 22-20.

Wang Yihan vandt også Denmark Open for tre år siden.

I finalen i mixeddouble var der lagt op til et mestermøde mellem Kinas olympiske mestre, Zhang Nan og Zhao Yunlei, og de indonesiske verdensmestre, Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir.

Der var dog kun spænding i andet sæt, hvor kineserne afværgede tre sætbolde, før de sejrede med cifrene 21-11, 22-20.

/ritzau/

 

Dagens Gossip