Dansk direktør for retten i Tyskland: Smuglede hash i møbler

En 35-årig dansk direktør forventes i dag at skulle afgive forklaring i retten i Hamborg, hvor han er anklaget for at have forsøgt at smugle 345 kilo hash fra Marokko til Tyskland.

Den 35-årige direktør blev anholdt  i juli sidste år, da han sammen med to polakker og en tysker var ved at tømme en container, de kort forinden havde hentet på havnen i Hamborg.

Containeren kom fra Marokko, og i den fandt det tyske politi flere tusinde plader hash gemt blandt møbler, hvis endelige destination var danskerens ejendomsselskab på Amager. 

Ifølge tyske pressekilder skete anholdelsen efter et præcist tip fra dansk politi, der mistænkte den 35-årige for at bruge sit ejendomsselskab til at indsmugle hash fra Marokko til det københavnske hashmarked.

Tilstod med det samme

Dansk politi betragter dog sagen som en ren tysk sag, og der er ikke umiddelbart nogen forbindelse med andre større danske sager om hashsmugling, ligesom sagen ikke har givet anledning til anholdelser i Danmark. 

Den 35-årige erkendte tidligt sin rolle i sagen overfor tysk politi, der løslod tyskeren og de to polakker inden danskeren blev varetægtsfængslet. 

Kilder med indsigt i miljøet fortæller til dagens.dk, at forsendelsen sandsynligvis var tiltænkt hashmarkedet på Christiania, ligesom mængden af hash kan tyde på, at det var en mindre del af en større forsendelse. 

Mystisk selskab

Den 35-åriges ejendomsselskab har kun eksisteret i et års tid, og har endnu ikke fremlagt nogen regnskaber. 

Selskabet er registreret på en adresse ikke langt fra fristadens milliardstore hashmarked, men da dagens.dk besøgte bygningen, fremgik selskabets navn ikke på nogen postkasser, og medarbejdere i tilstødende kontorer havde aldrig hørt om firmaet eller set noget til den 35-årige direktør. 

Den 35-årige er udover sin stilling i ejendomsselskabet på Amager også direktør i et sydsjællandsk entreprenørfirma, der dog ikke menes at have nogen forbindelser til sagen om hashsmugling. 

Direktøren har tidligere været en del af det mere kreative københavnske forretningsmiljø, hvor har stået bag en række særdeles luftige forretningsplaner, der blandt andet involverede investeringer i det nationale lotteri i Cambodja og eksport af stålkonstruktioner til øgruppen Maldiverne i Det Indiske Ocean.

 

Dagens Gossip