Dansk drikkevand er Europas dyreste

Skrevet af admin

07/02/2014

Mest læste i dag

Vi poster mindre mængder vand ud af vandhanen, men alligevel stiger udgiften til vand. Siden 2005 er prisen for drikkevand steget med 57 procent, og det sender dansk vand ind på en førsteplads i den europæiske liga: Vi har simpelthen Europas dyreste drikkevand.

I samme periode har vi sænket vandforbruget med 15 liter dagligt. Det fremgår af en analyse fra Nykredit Markets.

Og det bliver ikke bedre i fremtiden. Prisen på vand vil fortsætte med at stige, fordi vand og spildevandsselskaberne i øjeblikket investerer millioner i klimatilpasninger og i at sikre rent drikkevand, og der er kun en til at betale: Forbrugeren.

Men der er penge at spare alligevel, har forbrugerøkonom i Nykredit Johan Juul-Jensen regnet ud.

- En gennemsnitlig dansk familie kan nemt spare 2000-3000 kroner på vandregningen ved at udskifte hjemmets hårde hvidevarer, brusearmatur og brusesæt til vandbesparende modeller, der ofte vil tjene sig selv hjem indenfor et år eller to, siger Johan Juul-Jensen

Det råd er i øjeblikket oppe imod danskernes manglende lyst til at bruge penge.

- Mange danskere er i øjeblikket tilbageholdende, når det gælder privatforbruget, eller også er de holdt op med at investere. I stedet sparer de op i banken.

- Men at bruge penge på at spare på vandet er altså en investering, hvor besparelsen og dermed gevinsten er så godt som sikker, siger Jonas Juul-Jensen.

/ritzau/