Dansk duo hjælper Rosenborg videre i CL-kvalifikationen

Rosenborg-danskerne Christian Gytkjær og Mike Jensen var onsdag med til at sende den norske mesterklub videre i Champions League-kvalifikationen.

Trods et 2-3-nederlag på udebane til svenske Norrköping, så er Rosenborg videre til tredje kvalifikationsrunde efter en norsk hjemmesejr på 3-1 for en uge siden.

Onsdag aften bragte Christian Gytkjær gæsterne foran på et straffespark begået mod ham selv efter 35 minutter.

Landsmanden Mike Jensen knuste sikkert de fleste tilskueres tro på et svensk comeback, da han ti minutter efter pausen blev spillet fri i højresiden og løb mod baglinjen.

Med en hård, men reglementeret kropstackling afviste den tidligere Brøndby-spiller en svensk forsvarer og lagde bolden på tværs, hvor Yann Erik de Lanlay nemt kunne øge til 2-0.

Herefter fulgte et norsk kollaps af de helt store, da Sebastian Andersson og Christoffer Nyman bare fire minutter senere havde udlignet til 2-2.

Rosenborg-spillerne kunne slet ikke sætte to afleveringer sammen, og med et kvarter igen fik Sebastian Andersson gjort det til 3-2 for Norrköping.

Rosenborg skal i tredje kvalifikationsrunde møde cypriotiske Apoel FC, der trænes af danske Thomas Christiansen. Derefter venter en playoff-runde før et eventuelt Champions League-gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip