Dansk duo skaber overraskelse ved Denmark Open

Tilskuerne ved Denmark Open i Odense kunne torsdag eftermiddag lade sig begejstre af en flot dansk præstation i damedouble-turneringens anden runde.

Line Damkjær Kruse og Marie Røpke besejrede de sjetteseedede kinesere, Jin Ma og Qianxin Zhong, med cifrene 22-20, 16-21, 21-15.

Som cifrene antyder, var det et tæt første sæt, der tippede til dansk fordel. Kineserne førte gennem slutningen af sættet og havde to sætbolde ved stillingen 20-18, men danskerne vandt efterfølgende fire bolde i træk.

Det gav et stærkt rygstød inden andet sæt, hvor det danske par kom fremragende fra start og blandt andet førte 8-1.

Men kineserne kom stærkt tilbage og vendte sættet til egen fordel med slutcifrene 21-16.

Danskerne kom bedst fra start i tredje sæt, men kom siden bagud, inden der var samling ved 14-14. Så slog danskerne et vitalt hul til 17-14, inden sejren kom i hus på den første matchbold ved stillingen 20-15.

Kvartfinalen bliver på papiret en endnu større mundfuld for Line Damkjær Kruse og Marie Røpke, der skal ud i et rent dansk opgør mod de andenseedede, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

De gjorde kort proces tidligere torsdag med en sejr i to sæt over den tyske konstellation Johanna Goliszewski og Birgit Michels på 21-14, 21-8.

/ritzau/

 

Dagens Gossip