Dansk duo: Vores band er uforståeligt

Man skulle tro, at ét band ville være nok for de fleste. Men Lina Rafn og Paw Lagermann, der har gjort sig Danmarkskendte i duoen Infernal, gik i 2012 sammen i et nyt band under navnet Paw&Lina.

Et band, hvor der bliver sunget på dansk og leget med de ting, der ikke er plads til i Infernal.

- Paw&Lina er et udtryk for, at vi har nogle andre facetter, som vi gerne vil plante under forskellige paraplyer, fortæller Paw Lagermannn.

- Infernal, synes vi, har lidt under, at man ville prøve at proppe en masse kreativitet ind under én hat, hvilket resulterede i lidt spredt fægtning. Vi oplevede det tydeligt på vores første plade, hvor nogle faktisk troede, at det var en opsamlingsplade fra forskellige bands, siger han.

Det er dog ikke helt nemt at stable et nyt band på benene, når man i forvejen er et kendt navn. De fleste folk kan nemlig ikke helt forstå, hvorfor Infernal ikke også bare kunne synge de nye sange, som duoen synger i Paw & Lina.

- Der er rigtig mange, der ikke forstår det, og jeg tror, det kommer til at tage mange år, før folk kan adskille Infernal og Paw&Lina. Hvis vi havde taget en tredje mand med, eller jeg var hoppet ud af bandet, havde folk haft meget nemmere ved det, for så havde vi tydeligt været noget andet, siger Paw Lagermann.

I modsætning til Infernal, der blandt andet har storhittet med sangen "From Paris to Berlin", synger Paw&Lina på dansk. Det hjemlige sprog er dog ikke et udtryk for, at de to venner, der mødte hinanden allerede i 14-års-alderen, er ved at blive ældre, og derfor vil holde sig på dansk jord.

- Jeg synes på ingen måde, at Paw&Lina er et tegn på, at vi er begyndt at være gamle. Jeg har faktisk mere energi nu, end jeg havde tidligere.

- Når jeg har været ude at spille klokken 3 om natten, har jeg ikke noget imod at tage et job klokken 4. Det havde jeg bestemt, da jeg var 20 år. Der ville jeg bare hjem. Nu hvor jeg har fået børn, siger jeg bare fuck det og kører videre, fortæller 37-årige Paw Lagermann, der dog også understreger, at man med børn derhjemme selvfølgelig ikke lige tager en måned her og der i udlandet.

Paw&Lina betyder dog ikke enden på Infernal. Tværtimod.

- På grund af Paw&Lina kan Infernal faktisk bevare mere af det, Lina (Rafn red.) så smukt kalder vores båthornsgear. Jeg købte 250 flasker champagne til sidste liveshow, bare for at sprøjte det i hovedet på publikum. Og jeg er i gang med at konstruere en vodkakanon. Så vi har det fint sjovt, siger han.

De to musikere udkommer med EP'en "Her er Paw&Lina" mandag den 18. august.

Newspaq