Dansk ebola-hold er kommet hjem fra Sierra Leone

Efter seks ugers ebola-bekæmpelse i Sierra Leone er det første danske hold sundhedspersonale nu hjemme i Danmark.

Inden afrejsen har det 20 mand store hold overdraget opgaven med ebola-bekæmpelse til et nyt hold sundhedspersonale fra Danmark.

- Det har ikke været nogen nem opgave at bekæmpe ebola i beskyttelsesdragter i stegende hede, men holdet har været godt forberedt, og de er gået til opgaven med en helt utrolig faglighed, dedikation og engagement, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- De har ydet en fantastisk indsats, og de har valgt at sætte deres egen hverdag og det trygge liv her i Danmark til side for at tage ned og hjælpe mennesker i nød. Det skal de have den største respekt og anerkendelse for, siger han i pressemeddelelse.

Danmark fortsætter kampen mod ebola på flere fronter, og et nyt hold har nu overtaget indsatsen i lejren i Port Loko i Sierra Leone efter det første hold.

Det andet hold sundhedspersonale på 25 personer ankom til Sierra Leone i slutningen af januar.

- De har haft en uges tid i lejren sammen med det første hold. Det har givet mulighed for en grundig overlevering af viden, som Hold 2 kan drage nytte af, når de forsætter kampen mod ebola, siger han.

Det udsendte sundhedspersonale kan også hente gode råd og viden fra Beredskabsstyrelsen, der har opbygget lejren.

- Både til sundhedspersonalet på Hold 2 og de udsendte fra Beredskabsstyrelsen skal der lyde en meget stor tak for indsatsen og viljen til at gøre en forskel, siger Nicolai Wammen.

Der bliver også udsendt et Hold 3 til Sierra Leone. Rekrutteringen er i fuld gang, og holdet vil starte på sin uddannelse i Danmark midt i februar.

19. januar besøgte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som den første vestlige regeringsleder Port Loko, der er et af de hårdest ramte områder i Sierra Leone.

- Det er vigtigt for mig at komme, fordi de udsendte gør en meget stor indsats, og ja, jeg synes godt man kan kalde dem helte, sagde statsministeren under besøget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip