Dansk ebola-hospital i Sierra Leone åbner onsdag

I Sierra Leones hovedstad, Freetown, anslår sundhedsmyndighederne, at omkring 80 ebola-smittede ligger i deres hjem, efter at være blevet afvist af hospitalerne, der mangler plads. Fra onsdag skal et dansk hospital komme de smittede til undsætning.

Det er Red Barnet, der står bag hospitalet, som bliver ledet af organisationens udsendte, Kasper Skotte Ejlskov.

- Der er i øjeblikket 80 i Freetown, som er hjemme, fordi der ikke er plads til dem på hospitaler. Det er super kritisk. Der er en kæmpe smittefare ved, at ebola-patienter ikke bliver isoleret, og samtidig kan man ikke komme til at behandle dem, siger Kasper Skotte Ejlskov til Ritzau.

Det danske hospital kommer, når det er i fulde omdrejninger til at behandle 100 ebola-smittede. Men onsdag starter hospitalet i det små.

- Vi åbner stille og roligt med én patient i morgen. Så får vi det hele helt på plads, så tager vi flere og flere patienter ind, oplyser Kasper Skotte Ejlskov tirsdag.

Sierra Leones eget sundhedssystem har været sat under et stort pres. Derfor har man valgt at dedikere 12 sengepladser udelukkende til smittet sundhedspersonale.

- En af udfordringerne er, at det lokale sundhedspersonale har været bange for at komme på arbejde. Der har været mange, der simpelthen har sagt deres job op, fordi der ikke har været ordentlige muligheder for at behandle dem, hvis de blev syge, beretter han.

Ifølge Kasper Skotte Ejlskov kommer hospitalet til at gøre en forskel i kampen mod ebola.

- Jeg tror, det kommer til at gøre en ret stor forskel. Hvis man har 80 patienter, der ikke kan komme ind, så er 100 pladser meget. Der er i øjeblikket omkring 300 pladser i hele Sierra Leone, så 100 ekstra pladser kommer til at gøre en forskel, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip