Dansk eksport til Tyskland slår rekord

Danmarks eksport til Tyskland slog alle rekorder i 2013, og fremgangen ser ud til at fortsætte. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Eksporten af varer steg med 10,8 procent til godt 103 milliarder kroner i forhold til året før.

Den hidtidige rekord var 102 milliarder kroner i 2008, fremgår det af nye tal fra Dansk-Tysk Handelskammer.

Oplysningen falder sammen med, at den tyske regering onsdag opjusterede forventningen til den økonomiske vækst i forbundsrepublikken i 2014 fra 1,7 til 1,8 procent.

Det tyske industri- og handelskammer (DIHK) er endnu mere optimistisk og har skruet sin prognose op fra 1,7 til 2 procent.

Den danske eksportsucces skal ses i lyset af, at den tyske import i 2013 generelt gik 0,2 procent tilbage, siger direktør Reiner Perau fra Dansk-Tysk Handelskammer.

- Danske virksomheder har vundet markedsandele på et benhårdt tysk marked. Virksomhederne er, uanset branche og størrelse, konkurrencedygtige.

- Det betyder ikke, at man skal hvile på laurbærrene. Det er nu, at man skal udnytte det potentiale, som danske eksportører har - fleksibilitet og kvalitet. Selv om det kan tage tid at få fodfæste på det tyske marked, betaler det sig, siger Reiner Perau til Jyllands-Posten.

/ritzau/

/ritzau/

 

Dagens Gossip