Dansk El-Forbund Randers skaffer job til udfaldstruede

Skrevet af Finn Jensen

12/12/2012

Dagens topnyheder

Af de 12 har afdelingen i Randers fået fem i arbejde – den ene med hjælp fra en tillidsrepræsentant, skriver fagbladet Elektrikeren.
 


Udover de fem udfaldstruede, som er kommet i job, har yderligere fem sikret sig økonomisk dækning enten i form af efterløn eller seniorjob.

Ved redaktionens slutning havde Dansk El-Forbund Randers derfor blot to udfaldstruede.

Tommy Sørensen, der har fået job som elektriker hos HP EL-Service i Bjerringbro, fortæller:

– Jeg har været meget i kontakt med afdelingen, hvis de lige fandt et job, der kunne være værd at forfølge. De har også været gode til at foreslå kurser, som kunne være en del af pakken og opkvalificere mig.

For at få de udfaldstruede i job har Peter Rosendahl Jensen, fagsekretær i afdelingen, dels været i meget tæt dialog med de udfaldstruede og arbejdsgiverne i lokalområdet, dels har han oprettet såkaldte jobagenter, der løbende giver besked om nye stillinger opslået på internettet.

– Der er mange arbejdsgivere, som bruger os som jobformidling. Når en arbejdsgiver mangler en mand med nogle bestemte kvalifikationer, henviser vi dén ledige, som har de kvalifikationer arbejdsgiveren har brug for, siger Peter Rosendahl Jensen.

Fagsekretæren påpeger, at det ikke er akutpakken alene, som er skyld i, at elektrikere kommer i arbejde, men at arbejdssituationen som helhed er bedret inden for el-området.